Op zijn hoogtepunt als crimineel verhandelde hij Johan … XTC pillen. Hij had alles wat zijn hartje begeerde. Toch was hij vaak diep ongelukkig, verslaafd en wanhopig.

 

Felix en Ruben leerde in 2017 Johan kennen. Langzaam ontstond een vriendschap. Langzaam groeide het besef hoe bijzonder het levensverhaal van Johan is.

 

Want na zijn arrestatie en gevangenisstraf leerde Johan God kennen. Dat veranderde zijn leven. Nu leidt hij de One In Him Foundation. Een organisatie die mensen in de sloppenwijken van Sao Paulo helpt.

 

Maar Johan merkt ook dat het verleden voelbaar blijft. Dat hij alleen een ander man kan zijn in relatie met God. Dat je blijft worstelen, ook als christen.

 

Johan gaf Living Image de vrijheid om hem maandenlang te volgen. Hij stelde zich open en liet zien wie hij is. En zo wordt iets van God zichtbaar.

 

Stephan en onze twee stagiairs Daphida en Tjerk mogen nu met hem en zijn organisatie mee naar Brazilië om Johan en zijn vrouw Brenda ook daar te volgen. Dat is vermoeiend maar vooral fascinerend en ontroerend om te doen.

 

Het verhaal van Johan Toet gaat onze eerste full length documentaire worden. Dat is een eer en een enorme uitdaging.

 

We zijn Johan en God vooral heel dankbaar voor deze kans.