Het scooterongeluk

Het is zo’n moment dat alles even op zijn kop staat. Ruben belt: ‘Ik ben met de scooter onderuit gegaan samen met Birgit (zijn vrouw). We liggen allebei in Griekenland in het ziekenhuis met flinke wonden aan onze benen en voeten.’

Iedereen schrikt. Iedereen leeft mee. Maar de knop moet snel om. Want het ongeluk gebeurt kort voor onze grote reis naar Rwanda. Laurens, Henk-Jan en Ruben moeten over een paar dagen naar Kigali vliegen om verschillende korte films te draaien voor Light for the World, een internationale NGO die mensen met een beperking helpt in ontwikkelingslanden. Daarnaast moet er een nieuwe Living Image documentaire gedraaid worden.

Al snel blijkt dat Ruben niet mee kan. Hij kan een week lang nauwelijks lopen. En dus wordt stad en land afgebeld om een vervanger te vinden.

Onze Held

Een held meldt zich: Bart Bijzet. Eén probleem: hij zit nog in Tunesië. In allerijl wordt er een ticket voor Bart naar Amsterdam geboekt. Een dag voor vertrek naar Kigali komt hij aan in Nederland. Na een paar snelle vaccinaties en een korte kennismaking staat ie de volgende ochtend gewoon weer op Schiphol.

De reis naar Rwanda kan beginnen…