Face Down

Wat als je jouw huis moet verlaten om het leven van je kinderen te redden, terwijl je niet weet of je er ooit nog terug komt? De oorlog in het oosten van Oekraïne heeft miljoenen mensen uit hun huizen verdreven. Elena verloor bij een bombardement haar zusje en moest Donetsk ontvluchten, samen met haar man en zoontje. Behalve Elena vertellen ook Vitaliy en Alexandra in Face Down hun verhaal over de verschrikkelijke gevolgen van de oorlog en de erbarmelijke omstandigheden waarin zij noodgedwongen leven.

Dorcas werkte samen aan met Living Image aan de filmproductie ‘Face Down’ om de humanitaire crisis in Oost-Oekraïne in beeld te brengen. Deze documentaire is in het voorjaar van 2016 gerealisseerd. De documentaire is gebruikt voor de succesvolle lobby bij het Euro-parlementariërs, politici in de Tweede-Kamer en bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken om de noodhulp om te zetten in structurele hulp. De documentaire is ook gepubliceerd voor het grote publiek (NPO). Dorcas heeft genoten van de samenwerking met Living Image en is zeer tevreden met het geleverde resultaat.’

Christel Mulder

Disaster response coordinator, Dorcas

Project Details

Samenwerking Dorcas
Datum
23 maart 2016
Bereik De film werd gebruikt in een succesvolle lobby om structurele hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers van de burgeroorlog.

Geïnteresseerd in een samenwerking?