Long Road Ahead

De levens van miljoenen mensen staan op de kop sinds de opkomst van terreurorganisatie Islamitische Staat. In 2014 riep IS een onafhankelijke staat uit in Irak en Syrië en stelde zij er de shariawetgeving in. De 15-jarige Eglas raakte haar familie kwijt toen ze werd ontvoerd door strijders van IS. Ze werd gruwelijk mishandeld en systematisch verkracht maar wist een uitweg te vinden. In Long Road Ahead vertellen Eglas, Qasim, Ghafoer en Maryana hun persoonlijke verhalen over angst, verlies en hoop op een betere toekomst.

‘Living Image heeft in 2015 voor Dorcas een documentair verslag gemaakt in Irak van vluchtelingen. De samenwerking is in korte tijd opgezet, het project is goed verlopen en het resultaat is de documentaire ‘Long Road Ahead’ die internationale erkenning heeft gekregen. Dorcas is zeer tevreden over de professionaliteit en het kwaliteitsniveau van Living Image.’

Abel Korevaar

Directeur communicatie , Dorcas

Project Details

Samenwerking Dorcas
Datum
14 september 2015
Bereik De documentaire werd uitgezonden in twaalf landen en door meer dan acht miljoen mensen bekeken.
Media aandacht  Televisie programma Pauw op NPO1. Ook politiek was er aandacht voor bij onder andere de ChristenUnie en in het Europees Parlement.

Geïnteresseerd in een samenwerking?